Huisartskliniek Elst

Cosmetische en Chirurgische behandelingen

Veilig en vertrouwd bij de huisarts

ONZE WEBSITE IS VERNIEUWD!
Belangstelling? >>>>

Korting

Nieuwe Aamsestraat 26 C

6662 ND Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

NVVCCG

 

 
 

TANDENKNARSEN OF BRUXISME

Bruxisme is het beste te omschrijven als het met geweld over elkaar heen schuiven van tanden en kiezen, of ook wel het met kracht op elkaar klemmen van tanden en kiezen. Het geeft een schurend of knarsend geluid. Het merendeel geschiedt 's nachts, en dan meestal in de vorm van knarsen. Ook komt het overdag voor, maar dan meestal in de vorm van klemmen.

Tandenknarsen komt zowel bij kinderen als bij volwassenen voor. Vrijwel iedereen heeft wel een periode in zijn of haar leven waarin wordt getandenknarst. Dit is meestal van voorbijgaande aard. Problemen ontstaan pas als het aan blijft houden en klachten gaat geven. Er is dan sprake van een overmatig gebruik van de kauwspieren, ook wel hyperactiviteit genoemd.

Gevolgen van tandenknarsen

Masseter

 

Behandeling

Door botuline - toxine (botox, dysport, azzalure, bocouture) in de kauwspier te injecteren met een heel fijn naaldje wordt de spier gedeeltelijk uitgeschakeld waardoor deze in volume afneemt. Hierdoor zal, na enkele behandelingen, het storende effect van een te volumineuze kauwspier verdwijnen. Bovendien zal de schadelijke inwerking op zowel het gebit als het kaakgewricht afnemen waardoor pijnklachten verminderen.

Masseterinjectie

Toestemming

Na overeenstemming over de behandeling vragen wij u om een toestemmingsformulier (informed consent formulier) in te vullen. Voor iedere geneeskundige behandeling is op basis van de WGBO (wet geneeskundige behandelovereenkomst) toestemming van de patient vereist om er zeker van te zijn dat u goed geinformeerd bent over de behandeling, risico's en eventuele alternatieven.

 

 

 

 

 

 

 

Bel nu voor

GRATIS

consult

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

of stuur een sms bericht

SMS

FB