Huisartskliniek Elst

Cosmetische en Chirurgische behandelingen

Veilig en vertrouwd bij de huisarts

ONZE WEBSITE IS VERNIEUWD!
Belangstelling? >>>>

Korting

Nieuwe Aamsestraat 26 C

6662 ND Elst (Gld)

Tel:

06-22529574

NVVCCG

 

 
 

BOVEN OOGLIDCORRECTIE

Wanneer u ouder wordt, is het heel normaal dat de bovenste oogleden wat meer gaan hangen dan in de jongere jaren. Dit kan onder andere komen door het verlies van elasticiteit in de huid. Hierdoor wordt de huid ruimer. Daarnaast verslapt de spier die het ooglid opheft.
In sommige gevallen kan dit zo hinderlijk zijn dat het zicht daardoor verminderd wordt. Ook kan het zo zijn dat het een vermoeide blik geeft. In beide gevallen kan het een reden zijn om hier iets aan te willen doen. Een ooglidcorrectie is hiervoor vaak de beste optie.

Voor en na foto's

Behandelplan

In het eerste consult maken we samen een behandelplan aan de hand van de volgende aandachtspunten:

Vervolgens wordt er een afspraak ingepland.

Behandeling

De ingreep vindt onder plaatselijke verdoving plaats en duurt ongeveer een uur. Eerst wordt het overtollige huidweefsel van het ooglid afgetekend, waarna het afgetekende stukje huid weggesneden wordt. Wanneer nodig zal ook het overtollige vet weggehaald worden. Vervolgens wordt de huid door middel van een zeer fijne hechting dichtgemaakt. Als extra bescherming van de wond worden er nog steriele pleistertjes overheen geplakt. Bij de meeste mensen zijn zwelling en eventuele gekleurde plekken na ongeveer een week verdwenen.
Door de lokale verdoving voelt u niets van de ingreep. Het is wel belangrijk dat er iemand is om u naar huis te rijden.

De hechtingen worden na een week verwijderd. Twee dagen daarna adviseren wij om gedurende 3 maanden littekencrème te gebruiken.

Nazorg

Omdat wij het belangrijk vinden dat u tevreden bent plannen wij vaak in overleg drie tot vier maanden na de behandeling nog een nacontrole.

Meer lezen over deze ingreep?

Toestemming

Na overeenstemming over de behandeling vragen wij u om een toestemmingsformulier (informed consent formulier) in te vullen. Voor iedere geneeskundige behandeling is op basis van de WGBO (wet geneeskundige behandelovereenkomst) toestemming van de patient vereist om er zeker van te zijn dat u goed geinformeerd bent over de behandeling, risico's en eventuele alternatieven.

 

 

 

 

 

 

 

Bel nu voor

GRATIS

consult

06-22529574

Naam
Telefoon
E mail adres 

of stuur een sms bericht

SMS

FB